Best Friends Forever

Ljudi mi šalju rečenice i reči koje me jako teraju na razmišljanje.

Opet mi jedna ne izlazi iz glave: „i tvoje priče o ljubavi i traganju za istom“. I baš tako sam to shvatila, traganju za istom. Ljubav ponekada dođe, a ni ne znaš da je došla. Ima sve one propratne simptome, leptiriće, malo ti je muka, zebnju, čežnju, napraviš i par gluposti, par nekih ishitrenih poteza, nekoga ne poznaješ, a misliš da poznaješ, pa daš sebi za pravo da imaš par bagova u glavi. Dobro, to je zaljubljenost, ali onda to sve prođe. Prođe to: ne mogu da mislim, ni da radim, ni da jedem, jer ne mogu da izbacim iz glave savršenu idealizaciju. Kada to prođe, onda vidiš. Kristalno jasno. Sve. Ljubav može da dođe u različitim oblicima, na različite načine, u različitim okolnostima, a onda shvatiš da kada dođe, da je važno da je ljubav prijateljstvo. I to prijateljstvo može da bude zauvek, a može da bude ne-zauvek, ali i ako je i ne-zauvek i ako je zauvek, prijateljstvo je.
A šta je prijateljstvo? To je ono nekada i kada se ne razumemo, pokušamo da se razumemo, to je komunikacija, to je rad na tom odnosu, to je ono da i ako napravimo glupost nećemo da dignemo sve delove tela u vis i kao: „eheeeej hajde sada skloni mi se s očiju“ ili „skroluj mi se s očiju“ (ta fraza mi je prestrava), nego ćemo zajedno da rešimo i da pokušamo da razumemo. Prijateljstvo može da bude sve, a može da bude jedan čas, dan, mesec, godina ili život u kom ćeš sutra imati osećaj da si bio deo nečega iskrenog i čistog. I to je onda najvažnije.
I taj osećaj iskrenosti me uvek vrati na onaj deo kada sam bila mala i koji sam pisala po sveskama zajedno sa mojom kumom: „best friends forever“.

Ima li onda čisitijeg odnosa od toga, pa sve i neka traje 5h ili 20 razmenjenih poruka?
A vreme pokaže da li prijateljstvo traje čas, dan, mesec, godine ili život.
Jer vreme uvek sve pokaže.

2 Comments

  1. Reply
    Mladen

    Lepo napisano. U osnovi prijateljstva jeste ljubav koja je nesebična. I kao takva daje slobodu i poprima svoj pravi oblik. Svaka čast za tekst.

Leave Your Comment